Albert Verweystraat 40Website: www.hondenschoolbraaf.nl/
Telefoon: (071) 36 202 29

Honden Fitnesscentrum Braaf

1028a.

Albert Verweystraat 40;
Honden Fittnesscentrum Braaf.

Eerder was hier Sigarenmagazijn ‘Hoogwaak’ van D. en J. van der Niet, een filiaal van Bakkerij Hogewoning, de Comestibleswinkel van Aad Steenvoorden en: ‘Only4you Hairstyling.

Sinds juni 2015 is hier het Hondenfitnesscentrum ‘Braaf’ van Nelly Booy.

Nelly Booij runt al 27 jaar haar hondenschool ‘Braaf’. Van daaruit verzorgt ze gehoorzaamheidscursussen voor puppies, voor jonge en volwassen honden en heropvoedings-trainingen.

Ruim een jaar geleden begon het idee post te vatten om ook fitness voor honden aan te bieden.
‘Ik heb gezien dat heel veel honden er baat bij hebben om wat extra afstanden af te leggen op een loopband. Het is goed voor het ontwikkelen van meer spiermassa, maar ook voor een voorspoedige revalidatie van de hond of honden met heupdysplasie (HD) en andere gewrichtsproblemen kan het goed zijn. Er zijn ook hondeneigenaren die om eigen gezondheidsredenen niet voldoende met hun honden kunnen lopen of die door werk en andere omstandigheden er onvoldoende aan toe komen.
Elke hond heeft dagelijks beweging nodig. Sommige veel en intensief, andere wat minder’. Booij zegt dat fitness nooit de dagelijkse wandelingen mag vervangen. ‘Je moet het zien als een goede, soms noodzakelijke aanvulling’. Zo raar als op het eerste gezicht is een Fitnesscentrum voor honden dus niet.

Er zijn vijf verschillende loopbanden voor de fitnesstraining in het Centrum beschikbaar. Voor kleine en grotere honden tot één met een draagkracht van maar liefst 130 kilo. Sommige loopbanden kunnen ook in een hellingshoek worden gezet waardoor specifieke spiergroepen kunnen worden getraind. ‘Bewezen is dat rechtlijnige beweging de spieren van de schouderpartij en de achterkant verstevigt en voor meer spiermassa zorgt’. 
De banden zijn aangeschaft in Engeland en de Verenigde Staten. Ook een indicatie dat fitness voor honden in Nederland nog volledig in de kinderschoenen staat. Booij geeft toe dat ze met haar Centrum redelijk in het diepe springt. 

‘Ik heb geen referenties waar ik mij op kan richten of baseren. Na de opening zal duidelijk worden hoeveel en wat voor soort klanten zich gaan melden. Ik zie het met vertrouwen tegemoet, want ik heb al heel veel positieve reacties op mijn initiatief ontvangen’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *