Boekerslootlaan 22Website: www.galerievanhaeften.com/
Telefoon: 06-42 97 10 73

Z – ARCHIEF – Boekerslootlaan 22 Galerie Van Haeften

046 Boekerslootlaan B22

Boekerslootlaan 22;
Galerie Van Haeften.

Galerie Van Haeften had een tijdelijk plekje gevonden in het voormalige Postkantoor aan de Boekerslootlaan. Dat Postkantoor zou vermoedelijk eind 2016 worden afgebroken.

Angelique van Haeften, Atty van Rooijen, Els van Meurs, Jacqueline van der Zalm en Ortrud Brandes hebben voor deze gelegenheid hun professionele diensten beschikbaar gesteld.

Angelique is galeriehoudster en runt Galerie van Haeften aan de Boekerslootlaan al weer jaren met veel plezier. ‘Ik denk dat alle verschillende activiteiten bij elkaar de Galerie reden van bestaan geeft’.

Naast de kunstverkoop organiseert de Galerie de meest uiteenlopende cursussen en workshops, alle met die ene grote gemene deler: de Kunst. Sinds kort is de Galerie gestart met een reeks van kunstgeschiedenisbijeenkomsten.

‘Voelen met je handen wat je ogen niet zien’. ‘De lente in je hoofd’ op een schilderdoek krijgen en gedachten in een dichtvorm vatten.

Stichting ‘Zo Hoort Het’ kwam met 45 dove, slechthorende en horende bezoekers een dagje naar Galerie Van Haeften in Noordwijk om te schilderen, te kleien, te dichten, en vooral een leuke dag te hebben. 10 keer per jaar bezoekt de stichting een bijzondere gelegenheid in een andere regio van het land.
Angelique van Haeften is trots op iedereen die vrijblijvend aan deze mooie dag heeft meegewerkt. ‘Niet alles hoeft in geld uitgedrukt te worden. We waren doodop aan het einde van de dag maar het feit dat zoveel mensen met mooie herinneringen naar huis zijn gegaan: is onbetaalbaar.’ Doventolk Georgia van der Gen vertelt: ‘Wij vinden het belangrijk dat we met elkaar leuke dingen kunnen doen. We willen elkaar graag ontmoeten, en daarbij maakt het niet zoveel uit of je praat of gebarentaal gebruikt, of je hoortoestellen hebt, of dat je gewoon kunt horen. Samen weten we hoe het is om te leven in een horende wereld, (veel) dingen te missen in gesprekken, steeds weer tegen de muur aan te lopen die gehoorbeperking heet’.

Galerie Van Haeften was op peildatum (1 augustus 2016) hier niet meer aanwezig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *