Gravendijckseweg, '-s- 24-26Website: www.stalnijenhuis.nl
Telefoon: (071) 36 238 26

Spring- en dressuurstal Nijenhuis

‘s-Gravendijkseweg 24-26;
Spring- en Dressuurstal Nijenhuis.

Het begin:

Stal Nijenhuis is opgericht door Ally Nijenhuis. Zo’n 30 jaar geleden heeft hij de merrie Nieta aangekocht en daarmee een start gemaakt in de paarden. Nieta heeft vele veulens op de wereld gezet en is in 2006 na een lang leven op 34-jarige leeftijd overleden. Haar kinderen en kleinkinderen zetten voort waar zij de start van was. Van generatie op generatie wordt hier de basis gelegd voor het fokken en trainen van sportpaarden. Inmiddels staat de zoon van Ally Nijenhuis, Albert, samen met schoondochter Silvia garant voor de continuering van de succesformule. Vanaf 1996 is Stal Nijenhuis gevestigd op de ’S-Gravendijckseweg te Noordwijk aan Zee. Een nieuwe locatie voor een paardenbedrijf pur sang dat al tientallen jaren aan de weg timmert.

Veel van de hier aanwezige sportpaarden zijn afstammelingen van de goedgekeurde dekhengst Donnerwind die tot september 2006 het visitekaartje en oogappel van de stal was. Inmiddels heeft Donnerwind, na een lange reis achter de rug te hebben, een nieuw huis gevonden in Nieuw Zeeland bij dressuur amazone Jody Hartstone. Voor meer informatie over Jody, kijk op haar web-site : www.karioisporthorses.co.nz of op de pagina van Donnerwind op deze web-site.

Donnerwind heeft vele goede all-round sportpaarden achtergelaten, van wie enkelen te koop zijn. Zijn activiteiten in de dekdienst zal hij in Nieuw Zeeland onverminderd voortzetten want in Donnerwind komen Duits en Nederlands topbloed bij elkaar. Van vaderszijde het dressuurbloed van Donnerschlag en Donnerhall, die met zijn imponerende verschijning en talent een onuitwisbare indruk op de fokkerij en in de wedstrijdring heeft achtergelaten. Van moederszijde (Furinde) het preferente prestatiebloed van de Nederlandse topvererver Voltaire.

Fokkerij:

Op Stal Nijenhuis staan een groot aantal eigen fokproducten die vanaf de geboorte hier opgegroeid zijn en opgeleid worden om all-round sportpaarden te worden. Zowel dressuur- als springtraining behoort tot de wekelijkse arbeid die de paarden krijgen.

Naast de wedstrijdpaarden krijgen de jonge driejarigen hun broodnodige aandacht. Zij worden door Silvia zelf zadelmak gemaakt en ingereden en voorzien van een degelijke basis waar iedere toekomstige ruiter plezier van heeft. Wanneer deze paarden de basis beheersen en in stap, draf en galop het juiste niveau hebben, gaan ze ook mee op wedstrijd.

Stal Nijenhuis heeft wellicht het paard dat u zoekt, u bent welkom om eens vrijblijvend langs te komen en rond te kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *