Kerkstraat 48Website: www.lieverdjenoordwijk.com
Telefoon: (071) 36 227 16

Eetcafé ”t Lieverdje’

0269. Kerkstraat B48-4

Kerkstraat 48;
Eetcafé ”t Lieverdje’.

In de jaren ’20 was hier gevestigd: Hendrik Bouwknegt, wiens specialiteit was: fijne soorten bonbons, koek, banket en suikerwerken. Na hem kwam L.G.E. Bouwknegt, o.a. voor het bestellen van diners.
Later kwam er de Fietsenhandel van Dusoswa. Daarna de radiozaak van G.E. Feenstra en de stomerij van Piet Smit.
Weer later kwam hier een Toonzaal van Van der Geest, daarna van Meubelzaak Turk & Roof, waarna het Café De Zoute werd.
Fietsenhandel Dusoswa was tot ca. 1940 gevestigd aan de Heilige Geestweg in het pand van- en samen met: Brandstoffenhandel Van der Voet.

In de Kerkstraat verkocht Dusoswa tevens elektrische apparaten, radio’s, bandrecorders etc.

Eetcafé ’t Lieverdje

Siem Bulk, en zijn vrouw Anneke, begonnen ‘t Lieverdje als een gewoon café, waar ook wat lekkere tussendoortjes te verkrijgen waren. Langzamerhand werd er om meer en uitgebreider schotels verzocht.

Siem Bulk, die lekker eten maken als een hobby ziet, maar het professioneel uitoefent, voldeed graag aan de wens van zijn klanten. De satéschotel werd geïntroduceerd en ook konden de gasten van het tot eetcafé omgedoopte karakteristieke pand genieten van de eveneens overheerlijke spareribs. Inmiddels is de menukaart van ‘t Lieverdje uitgebreid met diverse vriendelijk geprijsde hoofdgerechten.

Daarnaast zijn er diverse voor- en nagerechten en ook is er natuurlijk aan de kinderen gedacht. Men kan binnen aanschuiven aan een van de tafeltjes. Op zomerse avonden kan men ook plaatsnemen op het achter het eetcafé gelegen terras. Voor grotere gezelschappen (maximaal tot circa 40 personen) is reservering vooraf gewenst.

Eetcafé ’t Lieverdje is genoemd naar het op het Spui in Amsterdam staande bronzen beeld van het altijd grijnzende Amsterdamse straatjoch.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *