Kerkstraat 4BWebsite: www.paindesucre-noordwijk.nl/
Telefoon: 06-30 21 35 90

Patisserie ‘Pain de Sucre’

0220. Kerkstraat B4B-2

Kerkstraat 4B;
Patisserie ‘Pain de Sucre’.

Destijds was hier de Schoenreparatiewerkplaats van Cor de Ridder. Later was het de Pedicurestudio van Ria Hermans. Daarna het atelier van Janine I. Lamers (JIL’s Art) en daar weer na: het winkeltje ‘Noordwijk in Beeld’ voor foto’s op linnen en boeken over de historie van Noordwijk van Ton Meijer. Thans is er Patisserie ‘Pain de Sucre’ gevestigd.

Sinds eind 2014 is Jean Paul van der Veldt als patissier werkzaam in z’n winkeltje ‘Pain De Sucre’ in de Kerkstraat.

Leek het winkeltje tijdens de vestiging van ‘Noordwijk in Woord en Beeld’ nog op een ‘diepe boekenkast’, als patisserie horen daarbij ook de bijbehorende attributen als bakplaten, messen, koelingen, oven, (belegde) broodjes, stokbroden, gebak, glazen opbergkasten enz., enz.

Jean Paul heeft het ‘boekenwinkeltje’ van Ton Meijer (die deze woorden op dit moment opschrijft) persoonlijk ‘omgetoverd’ tot een echte Patisserie met op het trottoir (mooi bijpassend Frans woord), vóór het winkelraam een terras met meubels van steigerhout. Om in de sfeer van ‘diepe boekenkast’ door te gaan houdt Jean Paul het er voorlopig maar op dat hij van mijn voormalige ‘diepe boekenkast’ een ‘grote broodtrommel’ heeft gemaakt.

Al met al is deze patisserie een aanwinst voor de Kerkstraat en ik wens hem vanaf deze plaats veel succes.

Wellicht kunnen we binnenkort bij Jean, die in Frankrijk is geboren en de Franse taal machtig is, ook ons Duits ophalen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *