Keuvel, De 4Website: ---
Telefoon: 06-47 69 84 24

IJssalon Frozen

0287. Keuvel, De B4-2

De Keuvel 4;
Frozen IJssalon

Van 1 april 2015 tot 25 september 2015 verkochten Tatjana Kraska en Maikel Marijt in de Frozen IJssalon o.a. 24 smaken ambachtelijke room- en sorbetijs van Otelli. IJsproducten in de wintermaanden verkopen en daar een bestaan uit opbouwen is en blijft een gok. Tatjana is uit de familie Kraska van de worstenfabriek in Noordwijkerhout en durft het aan in de wintermaanden droge worstproducten te gaan verkopen.
De IJssalon ging op 24 september dicht en na een kleine metamorfose, op 4 oktober weer open voor de verkoop van allerlei soorten droge worst van Kraska, de worstspecialist uit Noordwijkerhout.

Van ijs naar worst, voor Maikel en Tatjana een logische stap

Wij zijn Maikel en Tatjana Marijt-Kraska en wij hebben 1 april 2015 IJssalon Frozen geopend en omdat wij ook in de winters bezig willen blijven bedachten wij het voor ons meest voor de hand liggende concept voor de winterperiode namelijk; Worst!  Wat gaan wij verkopen en van wie? 
Vleeswarenfabriek Kraska B.V. is een familiebedrijf. Het bedrijf is gevestigd aan de Gieterij 1 te Noordwijkerhout. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van droge worstsoorten voor de Nederlandse markt.

Onze producten zijn te vinden in verschillende supermarkten, pizzeria’s en slagerijen in Nederland en nu ook bij ons tussen 5 oktober tot medio april.

Kraska B.V. is opgericht door opa Adam Kraska, van oorsprong een Poolse Slager die door de Tweede Wereldoorlog van 1939 tot de bevrijding in 1945 in Duitsland als gevangene te werk was gesteld in een vleeswarenfabriek en zodoende zijn kennis uit kon breiden. Na de oorlog is hij mede door mijn oma in Nederland gaan wonen.

Na in diverse vleeswarenfabrieken gewerkt te hebben besloot mijn opa in 1955 zijn eigen bedrijf op te richten. Na tweemaal van pand verwisseld te zijn werd onder leiding van mijn vader Anton Kraska in 1992 de bouw gestart van onze huidige fabriek, waarin de productie plaats vindt sinds 1993.

Op 7 februari 2002 is mijn opa helaas overleden en hebben mijn vader en zijn 2 broers Ed Kraska en Martin Kraska de leiding van de fabriek overgenomen’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *