Nieuwe Zeeweg 1Website: www.duinrandapotheek.nl/
Telefoon: (071) 36 193 14

Apotheek De Duinrand

0409. Duinrand, Apotheek-2

Nieuwe Zeeweg 1;
Apotheek De Duinrand.

Op 19 juni 1939 opende apothekeres Alida Clasina Blink aan de rand van Noordwijk-Binnen de eerste Noordwijkse Apotheek. Frans Groenewoud (‘Tarzan’) was de eerste bode, die voor zieke en oude mensen de medicijnen thuis bezorgde. Omdat er in de aanvangsjaren van de apotheek nog geen consultatiebureau in Noordwijk was, werd hij ook eenmaal per maand op pad gestuurd om met een weegschaal naar de verschillende adressen te gaan.

In 1951 huurde juffrouw Blink een pand in Noordwijk aan Zee. Van 1951 tot 1954 was de Apotheek aan Zee aan de Nicolaas Barnhoornweg 23 (het pand waar Kapperszaak ‘Figaro’ zich nadien vestigde.) Weer later verplaatste men de apotheek naar het voormalige pand van J. van Stijn, Hoofdstraat 59, hoek Van Speijkstraat en in 1973 verhuisde de apotheek naar De Grent. Thans is de Zeese apotheek aan de Parallel Boulevard.

Juffrouw Blink overleed in 1955 en zij werd opgevolgd door Apotheker Ufkes. Na hem kwam C.P. Scholten als apotheker naar Noordwijk-Binnen en de heer Dessing werd zelfstandig apotheker in het zeedorp. In 1980 werd het oude Apotheekpand aan de Nieuwe Zeeweg in verband met reconstructiewerkzaamheden aan het kruispunt Nieuwe Zeeweg/Lijnbaanweg/Weteringkade afgebroken en kwam de apotheek in het huidige pand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *