Rederijkersplein 12Website: www.aartsen-fysio.nl
Telefoon: (071) 36 169 25

Fysiotherapie Aartsen

12-Aartsen

Rederijkersplein 12;
Aartsen Fysiotherapie.

Eerder was hier de RABO Bank gevestigd.

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het menselijke houdings- en bewegingssysteem. De fysiotherapeut behandelt mensen die belemmerd worden in hun houding en/of bewegen.
Nederland kent ruim 16.000 fysiotherapeuten die werkzaam zijn in ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen, zelfstandige praktijken, gezondheidscentra en binnen bedrijven. Beweging en houding zijn onlosmakelijk verbonden aan de functie van de gewrichten. Zonder gewricht is beweging onmogelijk. Met een beperkt gewricht is dus ook maar beperkt bewegen mogelijk. Diverse verschillende klachten (slijmbeursirritatie / peesontsteking / spierscheur / meniscusletsel / bandletsel etc.) kunnen ontstaan bij onvoldoende functie van het gewricht.Beweging en houding vindt bovendien plaats in meerdere gewrichten tegelijkertijd. Dit betekent dat onvoldoende bewegen in één gewricht een aanpassing vereist van minimaal 1 ander gewricht en diens structuren. De plaats waar de klacht tot uiting komt kan dus wel eens een heel andere zijn dan waar de oorzaak van de klacht zich bevindt.                                                                                                                                         Beweging en houding gebeurt altijd in een situatie en is hier dus ook niet los van te zien. Klachten en functiebeperkingen van gewrichten moeten dus beoordeeld worden in de situatie waarin ze voorkomen (werk/sport/thuis etc.).

De fysiotherapeut is dé specialist op het gebied van de bewegende totale mens in relatie tot zijn/haar omgeving.
Zonder onderzoek is de juiste behandeling niet mogelijk. Tijdens de eerste afspraak wordt dan ook ruim de tijd genomen om via een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek te achterhalen wat het pijnprobleem is en de achterliggende oorzaak hiervan. Uiteraard wordt dit met u besproken en eventuele vragen beantwoord.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *