Wijk 15 18AWebsite: www.avrsiergras.nl/
Telefoon: (071) 40 233 49 en 06-24 17 76 35

Siergrassenkwekerij Arie van Rijn

695.-Zwarteweg-B18A-748x433[1]

Zwarteweg 18A;
Siergrassenkwekerij Arie van Rijn.

De kwekerij van Arie van Rijn is 2 ha. groot. Het leeuwendeel wordt ingenomen door een breed assortiment siergrassen in allerlei vormen en kleurschakeringen, hier en daar afgewisseld met enkele Agapanthus.Het meeste wordt geteeld voor de snij; een deel wordt als plant verkocht. Op de kop van de kwekerij is bovendien een hoek ingeruimd voor vaste planten in pot. Die zijn grotendeels voor de particuliere verkoop.

Kweker Van Rijn is een echte liefhebber; de kwekerij is voor hem puur een uit de hand gelopen hobby. Een hobby die hij aanvankelijk uitoefende naast zijn werk als bewakerin de gevangenis van Scheveningen. Want hoewel hij de vakschool doorliep en zijn loopbaan bij een bloementeler begon, koos hij er in de jaren tachtig voor om het roer radicaal om te gooien en het gevangeniswezen in te gaan. ,Ik wilde eens heel wat anders en het verdiende goed’, blikt hij terug.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en al snel begon Van Rijn naast zijn baan met een kleinschalige teelt van pioenrozen. De bloemen verkocht hij rechtstreeks aan bloemisten.

De teelt breidde uit (,Mijn vader was boer en ik kon steeds een stukje land erbij pakken’) en de kweker startte met veilen.

Uiteindelijk kocht hij een eigen stuk grond in Noordwijk. In 1985 begon hij hier met de teelt van siergrassen. ,Ik zag er wel wat in voor de snij. De eerste jaren was ik de enige. Ik ben de grassen gaan veilen. Het ging goed samen: mijn werk en mijn hobby.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *