Limburg Stirumstraat, Van 6AWebsite: www.ivonneclemensuitvaartverzorging.nl
Telefoon: 06-23 95 40 21

Uitvaartwinkel van Ivonne Clemens

0329. Limb Stirumstraat B6A-2

Van Limburg Stirumstraat 6A;
Uitvaartwinkel van Ivonne Clemens.

Eerder was hier de Radiozaak van Caspers (van 1945 tot 1978) en weer later was hier Reisbureau De Haan gevestigd. De radiozaak bestaat niet meer en Reisbureau De Haan is verhuisd naar Kerkstraat 43B, hoek Kloosterplein.
Herman Caspers, de toenmalige eigenaar van deze radio- en t.v.-zaak, kocht een auto van zijn buren voor f. 450,–. Hij maakte er een radiowagen van en verhuurde zich tijdens festiviteiten in het dorp als een modern omroeper.

Uitvaartwinkel van Ivonne Clemens

De winkel is gevestigd in het pand – ‘strategisch’ gelegen tussen beide  Jeroenskerken -, waar voorheen Reisburo De Haan was gevestigd. ‘Eigenlijk blijft het dus een reisbureau’, lacht Clemens, ‘alleen nu met een bijzondere bestemming.’ Clemens’ interesse voor de uitvaartzorg werd reeds jaren geleden gewekt. ‘Ik heb toen diverse uitvaartondernemingen aangeschreven of er een stageplaats was om het vak te leren kennen. Bij een van hen ben ik aan de slag gegaan en het voelde al snel dat ik dit wilde. Het gevoel bleek wederzijds. Men wilde mij na de stageperiode behouden en ik trad in vaste dienst.’

‘Ik heb daar veel geleerd, veel ervaringen opgedaan en alle facetten leren kennen. Maar na vier jaar wilde ik voor mezelf aan de slag.Onder de naam ‘Ivonne Clemens Uitvaartverzorging’ ben ik gestart en draag zorg voor de gehele uitvaart. Verzorging van de overledene, gesprekken met familie inzake de mogelijkheden van de uitvaart, het uitzoeken van een kaart, adviseren inzake een kist, het thuis opbaren, dat tegenwoordige steeds vaker gebeurt, of in een uitvaartcentrum, het vervoer, de afscheidsplechtigheid; er komt heel wat bij kijken.’ Werkte Clemens tot op heden altijd vanuit huis, tegenwoordig is de uitvaartwinkel aan de Van Limburg Stirumstraat haar uitvalsbasis. ‘Het wordt een aanlooppunt waar iedereen welkom is’, vertelt de onderneemster enthousiast. ‘Ik wil de winkel laagdrempelig houden. Een plek waar mensen gemakkelijk binnen lopen. De inrichting is rustig gehouden met natuurlijke tinten zoals zandkleurige wanden. Eén is voorzien van nissen waarin urnen in diverse maten en uitvoeringen staan. Eén muur is vrij. Bewust want hier wil ik plaatselijke kunstenaars de ruimte geven om te komen exposeren. 

Geïnteresseerden kunnen met mij contact opnemen om afspraken te maken. Aan een grote tafel kunnen gesprekken worden gevoerd en een kopje koffie worden gedronken.’ De winkel van Clemens biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van uitvaart. ‘Speciale aandacht verdient mijn exclusieve collectie condoleance- en sterktekaarten voor kinderen en volwassenen. Er zijn sierraden om as in te bewaren, een uitgebreide collectie kandelaars en diverse herinneringsgeschenken’. Clemens zegt bijzonder trots te zijn op de ‘windlichten’ met kaarsen die echt lijken te branden maar op een batterij werken. ‘Na vier uur branden gaan deze bovendien vanzelf uit.

Ook bijzonder zijn de houten harten met passende teksten waar ook persoonlijke teksten op geplaatst kunnen worden. Het is slechts een kleine greep uit het uitgebreide assortiment’. Belangstellenden zijn van harte welkom aan de Van Limburg Stirumstraat 6A in Noorwijk-Binnen om Clemens’ trots met eigen ogen te komen bewonderen. Voor elke bezoeker is er een presentje. Bestellingen kunnen aan de Van Limburg Stirumstraat worden afgehaald of thuis bezorgd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *