Limburg Stirumstraat, Van 38Website: [email protected]/noordwijk.nl/
Telefoon: (071) 36 126 61

Verkade dé Beddenspecialist

0337. Limb Stirumstraat B38-2

Van Limburg Stirumstraat 38;
Beddenspecialist Verkade.

Jan Verkade werkte rond 1875 als baas-knecht in de bollen. Zijn vrouw Heintje had grote moeite om van het inkomen rond te komen met haar grote gezin. Om hun inkomsten te vergroten, wilde Heintje een winkel in manufacturen beginnen. De werkgever van Jan stond garant om hiervoor een pand in de Van Limburg Stirumstraat aan te kopen.

In april 1881 startte Heintje in de voorkamer van hun nieuwe huis met de winkel. Aan het einde van de 19de eeuw kwamen drie van haar zoons meewerken in de inmiddels vergrote winkel. Eén van hen vertrok later naar Wassenaar om daar samen met zijn vrouw een textielwinkel te openen. De tweede ging op zijn transportfiets de klanten in en buiten Noordwijk langs en de derde werkte vooral in de winkel van zijn moeder.
Na de Tweede Wereldoorlog nam de volgende generatie langzamerhand het roer over. De broers Koos en Bert bouwden de winkel aan de Van Limburg Stirumstraat steeds verder uit en verbreedden de collectie. Er werd dames-, heren-. kinder- en babykleding en lingerie verkocht. Daarnaast was er een grote afdeling bedden en woninginrichting.

De vierde generatie, Marian en Hein splitsten de winkel in twee speciaalzaken. Marian legde zich toe op damesmode en lingerie. Hein specialiseerde zich in het beddenvak en huishoudlinnen. In 2009 heeft Marian de winkel overgedragen aan Marco en Casia Pieterse. De beddenwinkel werd per 1 november 2012 overgenomen door Marcel Zwetsloot, die al jaren bij Hein werkte.

Per die datum werd de winkel ook aangesloten bij de Beddenspecialist.nl. Uiteraard is het uitgebreide bed- en huishoudlinnenassortiment gebleven. De ‘Op uw lijf geschreven aanpak’ zorgt ervoor dat men altijd het juiste product vindt dat bij uw kenmerken en stijl past. Beide winkels zijn nog steeds op de oorspronkelijke plek aan de Van Limburg Stirumstraat in Noordwijk-Binnen te vinden.

Verkade is al sinds 1881 actief in Noordwijk. Klein begonnen en gestadig uitgebreid. Ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan werd in 1991 een door kunstenaar Frans van der Veld ontworpen kunstwerk op het plein tussen de R.K. kerk en de winkels van Verkade geplaatst en door de firma Verkade aan de gemeente geschonken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *